O Klubu

Kuglački klub Lepoglava osnovan je 1951.godine, klub je od 1951.godine u početku djelovao kao društvo za rekreaciju zaposlenika Kaznionice u Lepoglavi. Prvi predsjednik kluba je bio Špiranec Josip. Kuglački klub u početku se takmičio isključivo na turnirima u Republici Hrvatskoj i Republici Sloveniji.

Godine 1965.godine Kuglački klub je registriran u tadašnjih SOFKI i te godine je počelo službeno ligaško takmičenje u kuglačkoj ligi Varaždinsko-bjelovarske regije.U početku ligaškog takmičenja takmičenje se održavalo 2×15 hitaca,a kasnije 2×30 hitaca.

1986.Kuglački klub nastupa i sa ženskom ekipom,koja ostvaruje dobre rezultate,osvaja mnoge turnire,te neke igračice odlaze u druge bolje rangirane klubove(Maja Zver danas prvoligašica).

Početkom Domovinskog rata igrači,treneri i rukovodstvo kluba uključilo se u postrojbe Hrvatske vojske i u sezoni 1991/1992.god. kuglački Klub Lepoglava nije se takmičio u ligaškom takmičenju.Navedene sezone članovi kuglačkog Kluba Lepoglava Branko Breški,Milan Picek i Dražen Posavec osvojili su prvo mjesto na turniru dragovoljaca domovinskog rata na kojem je sudjelovalo 80 ekipa iz cijele Hrvatske.

U sezoni 1992/1993.god. Klub započinje redovite aktivnosti u ekipnom i pojedinačnom takmičenju.Klub se takmiči u 3. Hrvatskoj kuglačkoj ligi (HKL) -sjever.  Od 1993. godine pa do 1997.godine Klub je u dva navrata osvajao prvo mjesto u 3.HKL te se natjecao i u 2.HKL .Tih godina za Klub su igrali :Branko Breški,Stevo Štetič,Miroslav Mađar,Milan Picek,Franjo Zvjer,Stjepan Špac,Damir Murič,Ivan Kreš,Valent Dubovečak,Davor Foder,Željko Kos i Franjo Geček.

Klub je 1997.godine proglašen Ekipom godine Grada Lepoglave. Klub u sezoni 1997/1998.god. osvaja 3.mjesto u 2.HKL,te je i 1998. godine proglašen Ekipom godine Sezona 1998/1999.god.bila je rezultatski najbolja za Klub, osvojeno je 2.mjesto u 2.HKL.Nastupali su:Milan Picek,Stjepan Jagič,Franjo Zver,Stjepan Špac,Damir Murič,Branko Breški,Davor Foder,Željko Kos,Stevo Štetič,Damir Murič,Franjo Geček,Valent Dubovečak,Dražen Posavec i Tomislav Tarog. Iste sezone postignut je i največi uspjeh u takmičenju parova Milan Picek i Stjepan Jagič osvojili su 1.mjesto u prvenstvu parova 2×200 hitaca Varaždinske županije.

Sljedeče sezone Klub ispada iz 2.HKL ,ali več u sezoni 2001/2002.god osvaja 1.mjesto u 3.HKL sa sljedečim igračima:Franjo Zver,Nikola Dubovečak,Tomislav Tvarog,Branko Breški,Damir Murič,Milan Picek,Zoran Gal,Igor Gal i Dražen Posavec.Klub je u navedenoj sezoni sudjelovao u kvalifikacijama za 2. ligu. 2001.godine obilježena je 50.godišnjica Kuglačkog Kluba Lepoglava.

2003/2004.godine Klub nastupa u 3.HKL te za njega nastupaju Davor Foder,Stjepan Špac,Zoran Gal,Igor Gal,Dražen Posavec, Milan Picek,Franjo Zver,Tomislav Tvarog,Branko Breški,Bojan Barač,Valent Dubovečak,Nikola Dubovečak,Franjo Geček, te se ponovo plasirao u 2.HKL u kojoj nastupa slijedeče dvije sezone zatim opet ispada u 3.HKL.

U 3.HKL Klub nastupa sve do sezone 2009/2010.godine kada ponovo nastupa u 2.HKL u kojoj završava na 4.mjestu te godine za klub su nastupali:Branko Breški,Željko Huten,Zoran Gal,Bojan Barač,Vrček Stjepan,Igor Gal,Milan Picek,Damir Furdi,Mirko Žuliček,Nikola Dubovečak,Damir Murič.

2010. godine Klub ide u rekonstrukciju kuglane,uz financijsku pomoć grada ,postavljamo tzv.pločaste segmente na staze u dvostaznoj kuglani koju koristimo samo za treninge,jer je kuglana premala za utakmice.

Kroz sve ove godine Klub je svoje domačinske utakmice igrao na raznim kuglanama od Varteksa,Željezničara,Krapinskih Toplica,Zaboka te sad od  2010.god. u dvorani Drava u Varaždinu.Comments are closed.